Sideindhold
Hovedformålet med projektet er dels at forbedre rådgivningen i relation til Obligatorisk Sundhedsrådgivning (OSR) inden for de eksisterende lovgivningsmæssige rammer, dels at skabe grundlag for at påvirke de fremtidige rammer i hensigtsmæssig retning, så rådgivning og sundhedsmæssige forbedringer sættes i højsædet frem for administrative og kontrolmæssige tiltag. Projektet tilstræber via forbedring af den direkte rådgivning i kvægbesætningerne at bidrage til forbedring af en lang række forhold, herunder sundhed, velfærd, reproduktion, råvarekvalitet og effektiv smittebeskyttelse. Forbedring af rådgivningen gennemføres dels ved styrkelse af de faglige kompetencer hos rådgiverne dels ved implementering af ny viden om forbedring af samarbejdsrelationer og rådgivningsmetodiske forhold. Endeligt skal projektet forsøge at skaffe dokumentation for, hvilke rådgivningsmodeller, der tilfører kvægbrugerne størst værdi.
Fælles fokus giver større udbytte af rådgivningen
En gruppe landmænd var forleden samlet til en workshop, hvor de fik inspiration til at opnå større udbytte af den rådgivning de køber. Der blev især sat fokus på effekten af tværfaglig rådgivning med deltagelse af både dyrlæge og kvægrådgiver.
Rådgivningsaftaler set efter i sømmene
Rådgivningsaftaler har den effekt, at flere sygdomsproblemer tages i opløbet. Desværre bruges de kliniske registreringer for lidt til at til at træffe mere strategiske beslutninger omkring management og forebyggelse. Det viser en ny undersøgelse.
Hjælp til insektplagede dyr i økologiske besætninger
Det er blevet lovligt for økologer at benytte insekt-øremærker, ligesom flere produkter til pour-on behandling og diverse sprays kan anvendes til at forebygge gener som følge af insekter.
Forlang at dine rådgivere samarbejder
En dyrlæge og en konsulent, som taler sammen og har fælles mål, resulterer selvsagt i mere effektiv rådgivning, end hvis de trækker hver sin vej. Men det er landmanden, der bør byde begge op til dans.
Effektivt – og meget sjovere med tværfagligt samarbejde
Rådgivningen bliver både sjovere og mere effektiv, når man løser problemerne sammen. Det er erfaringen hos trekløveret på Kjærvang.
Undersøgelse af intensive sundhedsrådgivningsaftaler
Sundhedsrådgivning med hyppige besøg af dyrlægen kan give en masse fordele og en god dialog mellem landmand og dyrlæge. Det viser en ny undersøgelse, som er foretaget på baggrund af interviews med kvægbrugere og dyrlæger.
Opfølgning på forløb og effektvurdering
Projektet Fælles fokus, workshop 11. jan. 2012
Intro til Lean
Workshop Fælles fokus, 11. jan. 2012
Tværfagligt samarbejde - Større fokus på økonomi
Workshop Fælles fokus, 11. jan. 2012
Opfølgning på forløb og effektvurdering
Workshop Fælles fokus, 11. jan. 2012
Fælles fokus Workshop om tværfagligt samarbejde
Program - Workshop Fælles fokus, 11. jan. 2012
Konkurrencekraft og bedre sundhed
Workshop Fælles fokus, 11. jan. 2012
Fælles fokus v/Helen U. Filskov
Workshop Fælles fokus, 11. jan. 2012
Optimering af rådgivning kræver engagement og styring!
Workshop Fælles fokus, 11. jan. 2012